Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Bescherm jezelf


In Nieuws, door Ionica

Google kwam deze week met een nieuwe feature: Mail Goggles ter voorkoming van de volgende situatie. Je komt 's nachts terug uit de kroeg en zet nog even je laptop aan. Met je dronken hoofd besluit je dat het een prima idee is om gelijk een email te sturen naar all@waarjewerkt.nl, je ex-verloofde, je baas of Scarlett Johansson.

Dronken achter de laptop

Om jezelf te beschermen tegen het versturen dit soort genante emails, kun je Mail Goggles instellen op bepaalde risicovolle tijden. Voor je een email kunt versturen moet je dan eerst een testje doen. En daar komt de wiskunde kijken, want op de officiële Google Blog staat:

And what better way to check than by making you solve a few simple math problems after you click send to verify you're in the right state of mind?

Je kunt pas een email versturen als het je lukt om binnen een minuut vijf van dit soort sommetje te maken.

Mail Goggles

Ik voorzie een probleem: waarschijnlijk ben ik na een paar martini's nog steeds in staat om vijf sommen in een minuut te maken. Ik zal het vanavond eens testen...

5 reacties op “Bescherm jezelf”

 1. Martijn:

  Je kon toch ook de moeilijkheidsgraad instellen?

 2. Ludo:

  het zou mooi zijn dat je na die 5 sommetjes die antwoorden ook nog even op moet tellen. Als je bezopen bent heb je daar dan echt geen zin meer in. Denk ik.

  (posten op Wiskundemeisjes kan ook niet als je dronken bent, dankzij de spam-filter ;) )

 3. Bruno:

  Hmm... ik heb het net uitgeprobeerd, de moeilijkste setting had sommen als \(\) en \(\) maar ook iets als \(\), waar ik nog wel even over na moest denken (al is dat ook niet zo'n heel moeilijke som....). In ieder geval denk ik dat je je er na een tijdje zo aan gaat irriteren dat je gewoon het mailtje niet meer wil versturen. Verder lijkt het nu helemaal niet meer te werken, dus hoe betrouwbaar het hele ding is valt ook nog te bezien.

 4. Ramirezi:

  D'r zullen er ook zijn die er nooit meer een mailtje uit kunnen krijgen...

 5. Bruno:

  Dat vroeg ik me dus af...volgens mij kun je dat ding ten alle tijden namelijk heel makkelijk uitzetten. Vet veel makkelijker dan die stomme sommetjes oplossen =P

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.