Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Oktober Kennismaand


In Uitjes, door Jeanine

Hadden we eerdere jaren ergens in oktober nog de zogenaamde WetenWeek, dit jaar is heel oktober uitgeroepen tot Oktober Kennismaand. Het thema is dit jaar Kraak de code, wat (zoals gebruikelijk bij dergelijke thema's) in elk wetenschapsgebied wel een leuke, zinvolle en aansprekende interpretatie heeft. Denk in de wiskunde maar aan de cryptografie, bijvoorbeeld!

Er is van alles te beleven deze maand, in heel Nederland. Alle activiteiten die door bedrijven en onderzoeksinstellingen georganiseerd worden en ook de festivals kun je vinden via www.oktoberkennismaand.nl.

Op de Open Dag (morgen) in het Science Park in Amsterdam kun je onder andere de supercomputer ontdekken bij SARA en je stoutste dromen waarmaken op het CWI. Zondag organiseert de Universiteit Leiden de jaarlijkse Wetenschapsdag. Ook de Zeeuwse Bibliotheek organiseert zondag een Wetenschapsdag. En het is zeker de moeite waard om op www.oktoberkennismaand.nl te kijken wat er verder allemaal gebeurt in jouw provincie!

2 reacties op “Oktober Kennismaand”

  1. Martine:

    In het kader van de oktober kennismaand krijgen de leerlingen bij ons op school een gratis exemplaar van het blad Explore (www.exploremagazine.nl).

    In dit oktobernummers staat trouwens een leuk artikel over "Wiskunde in Hollywood". Dit gaat over de verschillen tussen de wiskundigen in series/films en de realiteit. Leuk om te lezen!

  2. Joke:

    Super jammer dat jullie hier pas halverwege de maand mee komen, zeker nu het vakantie is. Ik weet dat een aantal van mijn leerlingen hier geinteresseerd in zijn maar daar is het helaas nu te laat voor. Hopeijk volgend jaar...

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.