Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nieuwe reeks schooltelevisie


In Filmpjes,Onderwijs, door Ionica

Komende donderdag om 10.15 is op Nederland 2 alweer de laatste aflevering te zien van de reeks Wiskunde vóór de profielen. Kirtie Ramdas laat zien wat je allemaal kunt doen met wiskunde. De reeks wordt in maart nogmaals uitgezonden en alle uitzendingen zijn terug te kijken op uitzending gemist.

Jeanine en ik mochten deze keer helaas geen columns presenteren, omdat we `te oud zijn voor de doelgroep'. Ik schreef de teksten en een fijne Leonardo-di-Caprio-look-a-like presenteerde ze. Hieronder een voorbeeldje.In de eerste aflevering kwam ik trouwens wel iets uitleggen over getalstelsels.6 reacties op “Nieuwe reeks schooltelevisie”

 1. Eline:

  "Te oud voor de doelgroep", dan zou ik me dus echt bejaard voelen, als dat tegen me gezegd werd. Maar ik vind het echt belachelijk! Ze zeggen dus eigenlijk dat 15-jarigen dus niet kunnen luisteren naar iemand van eind 20? Ik weet niet voor ik dat nou de grootste belediging vind.

  Verder vind ik het stukje over die getallenstelsel heel vermakelijk. Nooit geweten waar het acht- en twaalftallig stelsel nou vandaan kwamen. Grappig!

 2. Eline:

  Dit is trouwens wel hét punt om mijn ergernis te uiten over het ureneschrijfsysteem op mijn werk: het is echt ontzettend onhandig dat ik mijn uren moet invullen in het decimale stelsel. Ga maar eens uitrekenen hoeveel uur 20 minuutjes dan is, of 50 minuutjes.

  Hmm, misschien kan ik eens een binair stelsel voorstellen. (a)

 3. P:

  @Eline: "doe maar eens uitrekenen"???
  ach, we zijn wiskundigen en geen taalkundigen hier...

  die column over die muntjes is leuk. Met name de opmerking dat Canadezen het niet handig hebben gedaan leverde een big smile op hier. Ik zit momenteel in Canada en erger me inderdaad kapot aan de hoeveelheid muntjes die ik steeds bij me heb. En als je gaat tellen heb je bijna niks :S
  Systeem is hier trouwens 1ct, 5ct, 10ct, 25ct, 1dollar, 2 dollar. En papiergeld dan 5, 10, 20, 50 dollar en nog wat hogers.
  (ook vaag: centen hebben 25, dollars een 20 :S)

  Ik heb eens ergens gelezen dat het meest ideale systeem met gehele waarden (dus geen munten van 1,37 euro :P) 1-4-8 ofzo. Kweet het niet precies meer.

 4. Hans Wisbrun:

  Jullie te oud voor de doelgroep? Wat een onzin! Ik ben het helemaal met Eline eens. Zelf (56) kan ik zo'n presentatierol dan wel helemaal vergeten. En ik speelde nog wel zo'n prachtige gastrol in een van de afleveringen van de eerste Nederlandse soap ;-(. Die De-Caprio-look-alike, weg ermee! Girlpower!

 5. Relinde:

  Misschien ligt het aan mij hoor, maar die Leo ziet er ook niet echt uit alsof hij jonger dan 25 is... (Maar er zijn vervelendere mensen om wiskundeles van te krijgen, denk ik.)

 6. Dolf:

  He, grappig, hebben we het niet al eens eerder gehad over munten (en ik dan over die van 99 cent)? Jawel, zie http://www.wiskundemeisjes.nl/20070714/geld-en-wiskunde/.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.