Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Choco-pi (2)


In Algemeen, door Ionica

Weten jullie nog dat Jeanine een paar weken geleden schreef over de choco-pi? Hans Wisbrun kwam op het tamelijk briljante idee om het assortiment chocoladeletters eigenhandig uit te breiden met een prachtige \(\). Op zijn site kun je alles lezen over de hoeveelheid werk die hij zichzelf daarmee op zijn hals haalde. De letters zijn nogal kwetsbaar en werden alleen op een paar speciale gelegenheden verkocht. Toen we Hans laatst tegenkwamen op Vliegende Hollanders vroeg ik hem of er niet een letter te regelen viel voor de wiskundemeisjes. Hij lachte mysterieus, zei dat alles goed zou komen en sloot af met ``my lips are sealed''. Ik probeerde te bedenken wie er al een letter voor ons gekocht kon hebben. Ze waren op dat moment alleen verkocht op de Jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Wie kenden we daar?

Eigenlijk was ik het alweer een beetje vergeten toen ik dit weekend bij mijn moeder op bezoek was en ze vertelde dat ze had gehoord van de sint dat ik mijn schoen mocht zetten. En de volgende ochtend vond ik daarin de enige echte Choco-pi. Dankzij Hans, wiskundejuf Mathilde en vooral mijn assertieve mama was de letter in Hengelo bezorgd. En er was een tweede letter voor Jeanine, want zij was het afgelopen jaar ook erg zoet geweest. Dankjullie wel voor alle moeite! Hier zie je hoe blij we zijn met dit cadeautje.


chocopi

Als je als lezer nu denkt: ik wil ook zo'n choco-pi (en wie wil dat nou niet?), dan is er goed nieuws! Hans Wisbrun verkoopt de aller-aller-laatste letter op Marktplaats. Tot 3 december 23.59 uur kan er geboden worden en de opbrengst gaat naar het WereldWiskundeFonds dat wiskundeonderwijs in de derde wereld steunt. Alle reden dus om extra hoog te bieden!