Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundige foto's van LIFE


In Algemeen,Geschiedenis,Kunst,Trivia, door Jeanine

Ik las in The Mathematical Tourist, de maandelijkse column van Ivars Peterson, dat Google het foto-archief van LIFE magazine aan het digitaliseren is. Alle foto's uit dat archief komen dus online beschikbaar! De meeste foto's zijn niet gepubliceerd en waren niet toegankelijk voor het publiek. Ongeveer 20 procent van de collectie van tien miljoen foto's staat al online.

Peterson heeft al een boel foto's ontdekt die over wiskunde gaan: er staan wiskundige objecten op, of wiskundige instrumenten, scholieren die wiskunde doen of zelfs beroemde wiskundigen! Hieronder staan een paar voorbeelden, net als in Petersons column, maar je kunt zelf nog meer vinden door te zoeken op "math", "mathematics" of "mathematician".


John von Neumann, 1947


De Franse wiskundige Maurice El-Milick, 1949


Modellen om meetkunde mee uit te leggen, 1958

1 reactie op “Wiskundige foto's van LIFE”

  1. HJ:

    Geweldig die oude foto's. Examens in Rusland met een buste van Stalin, Amerikaanse militairen in gelid naar de math class. Veel afbeeldingen zijn gelabeld met 'Math Book'. Verdraaid, dat boek heb ik. Mathematics uit de TIME science library, destijds bij de Slegte. Dat moet me geinspireerd hebben!

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.