Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Nieuwe jas!


In Algemeen,Nieuws, door Ionica

Terwijl bijna heel Nederland vakantie viert, heeft Walter zijn handen flink uit zijn mouwen gestoken om de wiskundemeisjes een nieuwe jas te geven.

walter

Wij zijn superblij met deze helemaal-2009-vormgeving, maar we zijn vooral erg benieuwd wat jullie ervan vinden! We moeten nog wat laatste puntjes op de i zetten: hier en daar kun je bijvoorbeeld nog een Engelse tekst tegenkomen en we gaan een nog mooier plaatje en logo bovenaan zetten. Als jullie iets tegenkomen dat niet goed werkt, willen jullie het dan hier melden in de reacties? Zet er even bij welke browser en welk operating system je gebruikt, dan gaan wij (nuja, Walter gaat) het oplossen!

26 reacties op “Nieuwe jas!”

 1. Harry:

  Wow!

  Ik zat net even op de Wiskundemeisjes te kijken voor wat WordPress ideetjes. En nou druk ik op refresh, en is het opeens COMPLEET anders! Haha! :)

  Supermooie layout moet ik zeggen! Het enige wat ik beetje tricky vond, is de gradient naar wit in de background van de linker sidebar. Daardoor zijn het kopje 'Wiskunde op Internet' en de links eronder moeilijk leesbaar.

  Voor de rest, top!

 2. Tammo Jan:

  Mooi hoor! Ik moet er nog wel even aan wennen, maar dat zal nog wel komen. Kleine opmerking: de link naar het volgende artikel onder in het artikel is wat erglichtblauw: ik kan 'm niet zo goed lezen.

 3. Relinde:

  Mooi hoor! Jullie zijn weer helemaal hip! (Voor zover jullie dat niet al waren natuurlijk.) Ik heb ook het idee dat ik sneller kan scrollen. Wel heb ik de hele site uitvergroot om de lettertjes te kunnen lezen, maar dat doe ik redelijk vaak de laatste tijd, dus ik vermoed dat dat niet alleen aan deze site ligt...

 4. Niek:

  Volgens mij is een linkje naar de RSS-feed op de voorpagina vergeten. Ik moest vandaag mijn feedreader opnieuw instellen en ontdekte dat ik jullie feed niet kon vinden op de site. Een logisch gokje (www.wiskundemeisjes.nl/feed) was gelukkig meteen goed.
  Verder een prachtige site. Proficiat ermee.

 5. han:

  nog een mooier plaatje?
  dat wordt wel moeilijk denk ik, dit is al zo'n mooi plaatje. Gefeliciteerd met de mooie nieuwe layout!
  Han

 6. Martijn:

  Ik vind 'm ook mooi. En heb ook een suggestie: maak het plaatje en/of het logo een link naar de indexpagina.

 7. Relinde:

  @Martijn: Als ik op de tekst http://www.wiskundemeisjes.nl klik, dan ga ik naar de indexpagina. (Mijn eerste ingeving was om het plaatje te proberen, maar dit is eigenlijk logischer.) Maar mijn muisaanwijzer verandert niet van vorm als ik eroverheen beweeg. Een link in vermomming?

 8. Dolf:

  Vrolijke site! En net op tijd klaar voor jullie om-de-weekse stukjes in de Volkskrant op zaterdag. Overigens wanneer begint de prijsvraag over welke wiskundige begrippen er in het plaatje zitten? Tussen twee haakjes: wie heeft die tekening gemaakt?

 9. Nikita:

  Mooi! Wel even wennen, al dat blauw :) En hoezo? een nog mooier plaatje. Hij is toch al leuk?

 10. Huub:

  Walter heeft zijn werk goed gedaan!
  Een veel overzichterlijke site. Wel vind ik (en dit is echt een klein detail) de kleur van de koppen (over de wiskundemeisjes, laatste reacties, rubrieken, etc.) moeilijk te lezen.

  Ik zou ten tweede de volgorde van de links in de rubriek "In de media" veranderen. Ze staan nu op volgorde van "ouderdom". Sorteer ze op volgorde meest recente datum.

  Voor de rest complimenten!!

  Huub

 11. pimvantend:

  Weleens gedacht aan http://en.wikipedia.org/wiki/Web_accessibility ?

 12. Autopiloot:

  Mocht je benieuwd zijn hoe de site er in allerlei verschillende browsers geladen wordt: http://browsershots.org/http://www.wiskundemeisjes.nl/ (en ja het klopt dus dat er 2x http:// in dat adres staat, dus kopieer het als een geheel om het te kunnen zien.

 13. han:

  ik gebruik altijd Iceweasel 3.0.6
  daarop doet ie het wel goed.
  maar er is dus nog wat werk aan de winkel wiskundemeisjes!

 14. Josine:

  Mooie nieuwe layout. Ik vind het alleen jammer dat de index naar links is verschoven. Als rechtshandige voelt het logischer om de index rechts te hebben. Vond ik altijd juist een pluspunt aan jullie oude site.

 15. elsbeth:

  mooi! en leuke kleurtjes. Is het bloemetje in het menu links voor Rubrieken expres als enige oranje? Zo ja, wat is de reden, zo nee, dan moet hij ook blauw worden.

 16. Margo:

  Wat een mooie nieuwe site is het geworden! Ik vind het alleen een beetje verwarrend dat alles wat er als een link uitziet geen link is. (Ik ben nogal van de doorklikkeriger...)

  En dat oranje lijkt me duidelijk: de wiskundemeisjes zijn monarchist in hart en ziel.......

  Ik wens jullie dan ook een koninklijk 2009 toe, wiskundemeisjes!

 17. Christian:

  Ziet er goed uit!

 18. Mark:

  Je krijgt inderdaad geen handje wanneer je met je cursor over het logo gaat in Firefox of Safari.

  Oplossing:

  veranderen in:

  Hoewel het natuurlijk mooier is om die hele javascript weg te halen en er gewoon een grote anchor van te maken...

 19. Mark:

  Hm, had op preview moeten klikken. HTML wordt er uitgefilterd.
  Wat de oplossing was: "cursor:hand" moet "cursor:pointer" worden.

  En nog een ander foutje: als je vergeet de rekensom in te vullen, kun je niet op Vorige/Back klikken om het sommetje wél in te vullen (in Safari). Dat is niet echt handig als je net een reactie hebt getypt!

 20. Suzanne:

  Op mijn werkcomputertje is de ruimte tussen de header en de tekst wel heeeeel erg groot, ik krijg ruim een scherm lang een blauw vlak. Bij het aanklikken van specifieke berichten o.a. om de reactie te lezen, klopt het wel.
  En dat terwijl we gewoon met internet explorer werken...

 21. Paul:

  Ik vind jullie vernieuwde site heel mooi en ga vooral zo door.

 22. V:

  Ik heb hetzelfde probleem als Suzanne. WIndows XP in combi met IE7. Zou toch moeten lukken, zeker omdat 1 artikel met reacties wel goed op het scherm komt.

  Wat ik ook jammer vind, is dat je bij het bekijken van 1 artikel, geen knop meer hebt om volgende en vorige artikel in clos-up te bekijken. Je moet nu telkens terug naar de overzichtspagina.

  Wel een hele mooie lay-out!

 23. V:

  oops, die link naar vorige volgende staat er wel nog bij, even over gekeken.

 24. Ionica:

  We zijn (nuja: Walter is) druk aan het zoeken wat er mis gaat in de Internet Explorer, dus we hopen het probleem zo snel mogelijk op te lossen!

 25. V:

  En vandaag is het in orde! Hiep hiep hoera voor Walter !!!

 26. Suzanne:

  inderdaad hiep hiep hoera, bij mij doettie het ook naar behoren

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.