Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

De beste manieren om in de media te komen als wiskundige (4)


In Algemeen, door Ionica

Een echte wiskundige haalt zijn voldoening natuurlijk uit prachtige onderzoeksresultaten, maar voor wie daarnaast roem, aandacht en gilllende groupies wil, geven we deze week een tip vijf om ook eens volop in de media te komen. We zijn inmiddels al in de top twee beland...

2. Neem een gekke hobby.
Journalisten willen best een stukje over je schrijven, maar 800 woorden over Lie-groepen is voor het algemene publiek iets te lastig. Neem daarom een aparte hobby, dan kan een groot deel van het artikel daarover gaan (de wiskunde kan mooi in een kadertje). Bedenk ook vast wat verbanden en tegenstellingen tussen je hobby en wiskunde. Zeg in een interview bijvoorbeeld iets als ``Het sluitend maken van dit bewijs jaagde meer adrenaline door mijn aderen, dan het wilde leeuwen door een hoepel jagen dat ik elke dinsdagmiddag tussen twee en drie doe."


Manjul Bhargava

Manjul Bhargava kan bijvoorbeeld goed trommelen op de tabla. In dit interview zegt hij dingen als “Als ik vast zit in een wiskundig probleem, dan ga ik even tabla spelen. Dat helpt me om weer fris tegen de wiskunde aan te kijken. En als ik bij het drummen worstel om een nieuwe muzikale compositie onder de knie te krijgen, dan ga ik eerst weer een tijd wiskunde doen.”