Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Grote Rekendag 2009: Waar voor je geld


In Onderwijs, door Jeanine

Op woensdag 8 april is het weer Grote Rekendag! Op die dag kunnen basisscholieren zich een dagdeel bezighouden met rekenen, maar op een andere manier dan ze gewend zijn. Dit jaar is het thema geld.

Geld speelt onmiskenbaar een belangrijke rol in het dagelijks leven. Vrijwel dagelijks geven we geld uit. Dit doen we door echt munt- en papiergeld uit te geven, maar veel vaker blijft het geld bij financiële transacties onzichtbaar. Tijdens de zevende Grote Rekendag gaan we met kinderen concreet met geld aan de slag, maar we verliezen daarbij het onzichtbare geld niet uit het oog.


Scrooge McDuck, getekend door Carl Barks

Er zijn opdrachten ontwikkeld op verschillende niveaus, zodat er voor elke groep wat leuks te doen is! Op deze site kun je wat preciezer zien wat voor opdrachten er voor de verschillende groepen zijn.

Meedoen aan de Grote Rekendag kost € 30,- per school. Daarvoor krijg je een boek en een cd met alle opdrachten en de handleiding, en een mooie poster. Aanmelden kan nog, maar je moet er snel bij zijn! Op deze site is alle informatie te vinden, inclusief een digitaal inschrijfformulier.

Dit jaar is het materiaal zo gemaakt dat het ook geschikt is om een Grote Rekendag te organiseren op de pabo. Hier staan tips om de dag vorm te geven.