Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Lezing Marcus du Sautoy


In Leestip,Uitjes, door Jeanine

Aanstaande dinsdag geeft Marcus du Sautoy, die we eens naar zijn favoriete (nog levende!) wiskundige vroegen, een publiekslezing over zijn net vertaalde nieuwe boek Het symmetrie-monster (Finding Moonshine).

Hoe is het om door een briljante ingeving een eeuwenoud wiskundig vraagstuk op te lossen? En om, tien minuten later, erachter te komen dat je daarbij een denkfout hebt gemaakt? In "Het symmetrie-monster" gaat wiskundige Marcus du Sautoy op zoek naar het geheim van een van de belangrijkste natuurverschijnselen.

De lezing is op dinsdag 14 april om 17:30 in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Toegang is gratis, maar wegens het beperkte aantal plaatsen moet je je wel aanmelden via een berichtje. Wij hebben er al zin in!

3 reacties op “Lezing Marcus du Sautoy”

 1. Harm:

  Om een of andere reden leken er ontzettend veel gele boeken te staan.

 2. Christian:

  Het is overigens een verschrikkelijk goed boek, dat niet zozeer over wiskunde gaat als wel over wiskundigen.

 3. HJ:

  Afgelopen zaterdag trouwens een gesprek met du Sautoy in de Volkskrant, in zijn hoedanigheid als 'professor for the public understanding of science' (vlak boven de column van Bas Haring, met dezelfde leeropdracht). Onder de titel 'De mensen willen best weten' wordt uitgelegd dat ook moeilijke wiskunde ook voor gewone mensen is te begrijpen:
  "Het bijzondere aan wiskunde is dat het in pricipe volkomen logisch is. Iedereen kan logisch nadenken, dus met voldoende geduld en kleine stapjes moet iemand er in principe doorheen kunnen komen. Wat wiskundigen vaak vergeten, is wat voor grote stappen ze zelf soms nemen. Dan verlies je je publiek."
  Meneer du Sautoy is duidelijk een optmist.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.