Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Examens


In Onderwijs, door Jeanine

Vandaag beginnen de eindexamens voor scholieren! Wiskunde is vandaag nog niet aan de beurt, maar binnenkort wel: morgen zijn de wiskunde-examens op de havo, komende woensdag en de 28e op het vmbo en op het vwo zijn ze op 25 mei (wiskunde A1 en A1,2) en 2 juni (wiskunde B1 en B1,2). We wensen iedereen veel succes!

Wiskunde D wordt niet met een centraal examen afgesloten, maar met een schoolexamen. Een leuk nieuwtje: voor de havo-leerling met de beste resultaten voor wiskunde D is per school een prijs beschikbaar. (Op het vwo kan volgend jaar pas voor het eerst examen gedaan worden in wiskunde D.) De prijzen kunnen door docenten worden aangevraagd bij de cTWO (Commissie Toekomst Wiskunde Onderwijs) door voor 1 juni een mailtje te sturen naar: wisd@ctwo.nl. De prijs kan dan bijvoorbeeld tijdens de diploma-uitreiking worden uitgereikt. Een leuke manier om extra aandacht te geven aan het nieuwe vak wiskunde D en aan de wiskunde-enthousiastelingen bij jullie op school!

5 reacties op “Examens”

 1. Smores:

  Wat leuk Wiskunde D, dat hadden ze in mijn tijd niet. Ik had net de splitsing naar A,B. Wiskunde A was zo simpel daar haalde je vrijwel ongezien een 10 voor, ok het extraatje kansrekening/statistiek was wel aardig.

  Goed dat je materiaal voor Wiskunde D kan downloaden: http://www.fi.uu.nl/ctwo/publicaties/MateriaalDomeinenWiskundeD/welcome.html?

 2. Philip:

  wiskundeD wordt toch pas volgend jaar in de examenklassen gegeven?

 3. Jeanine:

  @ Philip: Hmm, ik ben even gaan zoeken en er staat conflicterende informatie op de site van de cTWO: als je doorklikt naar het kopje "wiskunde D" staat inderdaad dat de prijs alleen voor de havo is (want daar kan nu al wel examen in wiskunde D gedaan worden), maar bij het nieuws staan expliciet allebei de niveaus. Gek. Ik stuur ze wel even een mailtje, bedankt!

 4. Jeanine:

  En het is aangepast in het stukje!

 5. Philip:

  hmm... HAVO kent blijkbaar wel wiskunde D. Daar was ik niet van op de hoogte.

  Dan vind ik het wel weer bijzonder dat ze geen wiskunde C kennen. Al zijn C en D natuurlijk twee compleet verschillende vakken...

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.