Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Optische illusies


In Kunst, door Ionica

Via Joris ontdekte ik deze gave illusie van Ames' kamer.Heel grappig dat je brein hardnekkig blijft geloven dat de muren evenwijdig zijn, ook al moet het dan aannemen dat mensen van grootte veranderen.

Er is ook een raam van Ames, maar daar snap ik al he-le-maal niets van.Op de site van Best Visual Illusion of the Year Contest staan ook veel mooie optische illusies. Vooral The break of the curveball, de winnaar van dit jaar is erg tof. Helaas kan ik die niet hier laten zien, dus ga zelf even kijken!

2 reacties op “Optische illusies”

 1. Philip:

  schitterend.
  Van dat raam is de linker kant korter dan de rechter kant. Het ding draait rond, maar je hersens maken ervan dat hij heen en weer draait (half rondje draaien, dan half rondje terug). Als je goed je best doet kun je zien dat hij gewoon steeds helemaal ronddraait en door blijft draaien. En dan lijkt die stok ineens ook niet meer raar. Maar het is best lastig om het zo te zien, en ook om dat dan vast te houden...

  Die eerste is ook fijn, daar lukt het gewoon helemaal niet om de boel te zien zoals het is...

  hersenen zijn maffe dingen :P

 2. Florine:

  Dat raam kan je 'goed' zien door een oog dicht te knijpen, dan draait-ie gewoon door.

  Even (mijn) hersenen verdedigen: bij de kamer zijn het natuurlijk niet alleen de muren die niet evenwijdig zijn. Het patroon op de vloer, de meubels, alles is zo gemaakt dat het een gewone kamer lijkt... alleen de bewegende mensen zijn raar.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.