Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Multigrid olifant


In Kunst,Nieuws, door Ionica

De afgelopen weken zag ik in Amsterdam een heleboel olifanten van de Elephant Parade. Maar dit exemplaar was ik nog niet tegengekomen.


olifant1

Peter van Emde Boas emailde ons foto's van deze olifant die bij de Stopera aan de Amstel staat. Peter betwijfelde of de artiest zich ervan bewust was dat ze een multi-grid rooster op de olifant heeft geschilderd.


olifantinfo

In de Amsterdamse museumshops zijn replica's te koop (al kan ik niet vinden of ze ook deze multi-grid olifant daar hebben, de webshop heeft die in elk geval niet). De grote olifanten worden op 12 november geveild, welk wiskunde-instituut wil met dit beeld pronken?


olifant2

6 reacties op “Multigrid olifant”

 1. Ionica:

  ps Peter mailde dat het beeld inmiddels is verhuisd naar het Waterlooplein. De beelden blijven als het goed is tot 31 oktober staan.

 2. Sander:

  In Duitsland, Dörtmund hadden ze ook heel veel beelden door de stad heen gezet een tijdje terug, alleen dat waren allemaal neushoorns.

 3. Oase:

  Ah Van Emde Boas, ik heb nog Logische Complexiteit van hem gehad in 1996 of zo. Ik word nu nog wel eens zwetend wakker van het pumping lemma. Jammer dat hij zijn Egghead t-shirt niet aan heeft op de foto op zijn site!

 4. Peter van Emde Boas:

  Ik heb het vanmiddag gecontroleerd: dit model wordt in de Elephant parade winkel in de Kalverstraat verkocht, oa. in een formaat van ca. de helft van het origineel voor 1900 Euro; de gewone formaten van 10, 15 en 25 cm zijn ook beschikbaar.

 5. Wiskundemeisjes » Blog Archive » Multigrid olifant (2):

  [...] jaar schreef ik hier over een standbeeld van een multigrid olifant, naar aanleiding van een tip van Peter van Emde [...]

 6. sharon:

  eer staat geen maker bij de olifant

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.