Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Viva400


In Algemeen,Nieuws, door Jeanine

Vanavond gaan de wiskundemeisjes naar het Viva400-feest. Wij staan namelijk in de Viva400, "een lijst van 400 talentvolle, jonge vrouwen", uitgegeven door tijdschrift Viva! Op het feest in De Zuidpool in Amsterdam neemt staatssecretaris Sharon Dijksma het eerste exemplaar van de lijst in ontvangst.

viva400

Uit het persbericht:

De Viva400 is een knipoog naar de Quote500. Alleen wordt er bij deze lijst niet alleen naar inkomen gekeken en is er geen ranking. Hoofdredacteur Corinne van Duin: “Het gaat om onvergelijkbare prestaties. Daarom is deze lijst ook zo leuk. Wat deze vrouwen gemeen hebben is dat ze er gewoon voor gáán. Ze zijn gedreven en doen waar ze goed in zijn én lol in hebben. En zo bereiken ze stuk voor stuk de top.”

Architecten, pianisten, tv-talenten, schrijfsters, topsporters, fotografen, politici, ontwerpers, cabaretiers… Alle 400 zijn uitgenodigd voor de lancering van de lijst tijdens een groots diner donderdag 22 oktober in De Zuidpool in Amsterdam.

Een aantal BN'ers van de lijst is al bekendgemaakt: misschien komen we vanavond Claudia de Breij, Carice van Houten, Chantal Janzen, Marike Jager, Sophie Hilbrand, Zarayda Groenhart, Stacey Rookhuizen, Giovanca Ostiana, Sara Kroos, Eva Jinek, Georgina Verbaan, Sabine Starke, Eva van de Wijdeven, Fatima Elatik, Sabine Uitslag, Yfke Sturm, Katja Schuurman, Wende Snijders, Mirjam Sterk, Ilja Visser, Froukje Jansen, Eva van der Gucht, Rifka Lodeizen, Regina Romeijn of Halina Reijn wel tegen!

De avond zal live te volgen zijn op twitter.

7 reacties op “Viva400”

 1. Jan Paul:

  Veel plezier!

 2. Jean Ducon:

  Grappig,
  als je al meer dan 25 jaar weg bent uit NL dan is geen enkele van deze dames voor mij een BN. Ik zou ze allemaal moeten googelen om erachter te komen waarom ze bekend zijn.
  Blijkbaar ben ik toch minder betrokken met het wel en wee van NL.
  Als je de Duitse wikipedia als referentie neemt zijn Halina Reijn, Eva van der Gucht,Wende Snijders,Katja Schuurman,Yfke Sturm,Sophie Hilbrand,Carice van Houten (7 van 25)genoemd.
  Ik denk dat ze allemaal in de rest van Europa ongestoord op vakantie kunnen gaan.
  Veel plezier nog op die dag (en andere dagen).

 3. Jeanine:

  @Jean: ik ken ze ook niet allemaal, hoor. Maar wel meer dan de Duitse wikipedia!

 4. fred schalekamp:

  Dames, van harte gefeliciteerd. Toch een hele prestatie lijkt mij.
  En een leuke avond toegewenst.

 5. HJ:

  Ook ik kende lang niet alle genoemde talentvolle jonge vrouwen, maar dan ga je er op letten en komt Yfke voorbij bij 'met niets begonnen', en zit Wende niet aan tafel bij Viva maar bij Paul en Witteman.

 6. maria:

  En Elke Geurts

  http://elkegeurts.blogspot.com/2009/10/vrouwen.html

 7. Pearl:

  Gefeliciteerd met dit mooie resultaat, meiden!

  Groet,

  Pearl

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.