Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Ontmoeting tussen wiskunde en kunst


In Kunst,Uitjes, door Ionica

Het is weer weekend en dus tijd voor leuke uitjes! De komende weken kun je gaan kijken naar de Spidrohedron. Wie de naam Spidrohedron hoort, verwacht misschien een dinosaurus, maar het is een houten object dat er uitziet als een enorme, gestructureerde prop papier. Het bijzondere is dat dit kunstwerk uit een vlak stuk papier gevouwen kan worden zonder dat te knippen. Het beeld is te zien op de expositie over “Kunst en Wiskunde” in het Ruppertgebouw in de Utrechtse Uithof. Tot en met 14 november is deze tentoonstelling voor belangstellenden gratis te bezoeken. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. in het Ruppertgebouw van de Utrechtse Uithof. Ingang Educatorium, Leuvenlaan 19.


spidrohedron_met 3 studenten

Nog leuker is het om op 14 november naar de Ars et Mathesis-ontmoetingsdag op diezelfde plek te gaan! Die dag worden er allemaal lezingen gegeven over wiskunde en kunst. Bijvoorbeeld over ruimtelijke objecten opgebouwd uit over de diagonaal gevouwen vierkanten, Islamitische mozaïeken als lesmateriaal en de SUDOKU-puzzel als blauwdruk voor een 3-D-object. Nico Laan komt vertellen hoe hij onderstaande prijswinnende anamorfose "Poort naar de zee" maakte.


poortnaardezee

Donateurs, studenten en medewerkers van de universiteit van Utrecht hebben gratis toegang tot deze dag. Anderen betalen €10. Meer informatie vind je op de site van Ars et mathesis.