Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Waar zijn de wiskundevrouwen?


In Filmpjes, door Ionica

Wetenschapsjournaliste Asha ten Broeke werkt aan een boek over de onnodigheid van sekseverschillen. Ze gebruikt vaak als voorbeeld wiskundigen, zie haar artikel Waar zijn de wiskundevrouwen?. Asha wil heel graag volgende week op TEDxAmsterdam haar verhaal vertellen. Daarvoor heeft ze veel kijkers nodig voor onderstaand filmpje. Een jury van de NRC kiest namelijk uit de tien best bekeken filmpjes drie winnaars die naar TEDxAmsterdam mogen om hun verhaal te vertellen.Asha heeft beloofd dat ze -als ze mag komen- haar presentatie in een wiskundemeisjesshirt zal geven. Een schrale troost voor de wiskundemeisjes die er helaas niet bij mogen zijn in Amsterdam die dag.

3 reacties op “Waar zijn de wiskundevrouwen?”

  1. Sander:

    Het probleem is natuurlijk wel dat we deze dagen biologie lessen krijgen die ons vertellen dat je een vrouw bent als je borsten hebt. Dan zoel je toch anders als je die lessen dan krijgt. het is wel een mooi idee.

  2. Micha:

    Bij wiskunde zijn in ieder geval nog wat vrouwen, maar waar zijn de informaticavrouwen?! Dat wil ik weleens weten ;-).

  3. Hans Kuiper:

    Mijn vrouw heeft onze zoon Rik al heel vroeg omgeven door poppen. Hij liet ze links liggen en gaf de voorkeur aan auto's. Op driejarige leeftijd gaf hij zelfverzonnen namen aan zowat alle automerken: b.v. alle auto's van het zelfde type van onze buurman heetten: "auto Piet", enz. Met veel plezier deden we samen het hoeveelspelletje. Toen ik bij dochter Astrid ook wilde beginnen met het hoeveelspelletje was steevast haar reactie: hou op!

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.