Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

NewtonMania


In Uitjes, door Jeanine

Aanstaande donderdag opent Museum Boerhaave een nieuwe, veelbelovende tentoonstelling: NewtonMania!

NewtonMania

Van de website:

Steek je handen uit je mouwen en verbaas je over de aardse krachten. Voel de versnelling, trotseer de zwaartekracht: welkom in de wondere wereld van Sir Isaac Newton! Als een van de grootste geleerden uit de geschiedenis krijgt Newton een groots opgezette tentoonstelling in Museum Boerhaave. Bezoek NewtonMania en ontmoet het genie die onze kijk op de wereld voorgoed heeft veranderd.

Het onderdeel Newton gaat over de voor- en tegenstanders van Newtons ideeën, de hype die in de 18e eeuw ontstond en het effect van de nieuwe natuurkunde op het dagelijks leven en de maatschappij. En er is een eerste druk van Newtons beroemde werk "Principia Mathematica" uit 1687 te zien!

Het onderdeel mania is nog spannender: daar kun je natuurkundige fenomenen zelf aan de hand van 22 spellen onderzoeken. Er zijn speciale programma's voor scholieren, en ter gelegenheid van de tentoonstelling is er een stripboek uitgegeven: "Newton in Nederland".

Het klinkt als een zeer geschikt kerstvakantie-uitje of schoolreisje! Geopend van 17 december tot en met 12 september 2010.