Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Speelkaartenveelvlak


In Kunst, door Jeanine

We schreven al eens over George W. Hart en zijn frabjous. Hij heeft nog veel meer prachtigs op zijn site staan, neem hier maar eens een kijkje.

Ik kwam op zijn site iets leuks tegen wat je ook zelf kunt maken, tijdens een lange kerstvakantie bijvoorbeeld: een speelkaartenveelvlak (fijn, de mogelijkheid van samenstellingen in de Nederlandse taal)!

cards-60

Ik vind het erg mooi! Op deze site staat hoe je het veelvlak kunt maken. Er staat ook een handleiding voor een ander veelvlak van 30 kaarten, maar dat is moeilijker in elkaar te zetten. Je hebt alleen kaarten en een schaar of mesje nodig, als het goed is blijft het zonder lijm of plakband in elkaar zitten. Het is wel handig om een voorbeeldkaart te printen, zodat je op precies de goede plekken snijdt.

Als iemand aan de slag gaat: wij houden ons aanbevolen voor mooie foto's van het resultaat!

5 reacties op “Speelkaartenveelvlak”

 1. P:

  "fijn, de mogelijkheid van samenstellingen in de Nederlandse taal"

  en je doet het zonder Engelse ziekte! Hulde!

  verder ziet zo'n ding er leuk uit, maar ik ga me er met mijn 2 linker handen niet aan wagen...

 2. Pieter:

  De grote cryptogramtraditie in het Nederlands lijkt ook gestoeld te zijn op dit aaneenschrijven, zo argumenteert de auteur in Dr. Verschuyl: Cryptogrammatica. Het cryptogram als taalspel. (6e druk. Kosmos-Z&K Uitgevers, Utrecht, 2004. ISBN 90-215-4149-1, 112 pag., € 12,95). In het Engels zijn cryptogrammen niet alleen veel minder populair, maar ook veel minder leuk.

  Verder zien deze bouwsels er altijd verdacht eenvoudig uit (beetje net als klassiek ballet), maar ik faal altijd jammerlijk als ik het probeer (opnieuw, net als klassiek ballet).

 3. Sander:

  Mooi.

  Ik heb deze niet gemaakt maar ben aan de slag gegaan met het kunstwerk "72 pencils", ook van Hart, zie hier.

  Hier kun je mijn impressie zien. De elastiekjes zijn om de boel bij elkaar te houden. Ik moet nog bedenken waar ik moet plakken om ze te kunnen verwijderen.

 4. Wiskundemeisjes » Blog Archive » Kaartenveelvlaklamp:

  [...] jullie je dat mooie speelkaartenveelvlak, dat je ook zelf kon gaan knutselen, nog herinneren? Nou, Ilse Calis ging inderdaad aan de slag met [...]

 5. Gastspreker: het wiskundemeisje « Van alle markten thuis:

  [...] weblog wiskundemeisjes.nl, waar je zomaar uren kunt doorbrengen. Zo is Philip nog steeds van plan het speelkaartenveelvlak te maken, ben ik heel nieuwgierig naar De man die kon rekenen en blijft het archief van [...]

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.