Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Win Monkey Labs


In Onderwijs, door Ionica

De wiskundemeisjes voelen zich een beetje schuldig. Al tijden geleden ontvingen we Monkey Labs in ons postvakje. Monkey Labs is een computergame waarin leerlingen spelenderwijs wiskundesommen oefenen. Hier zie je een voorproefje.Het spel ziet er veelbelovend uit, maar de wiskundemeisjes konden het niet zelf testen op hun MacBooks. MonkeyLabs draait onder Windows en we hebben geen Bootcamp ofzo. Zo bleef het spel tijden op ons bureau liggen. Sorry!

Om het goed te maken, willen we één van onze lezers dit spel gratis aanbieden. Je moet er deze keer wel wat voor terugdoen: een korte recensie voor deze blog schrijven. Kortom: een leuk spel en een stukje op de wiskundemeisjes, wat willen jullie nog meer?

Monkeylabs is bedoeld voor 12-jarigen, maar ook ouderen kunnen eens hun rekenvaardigheden testen en wiskundeleraren willen misschien kijken of zij het spel in de klas kunnen gebruiken. Op de site van Monkey Labs vind je een heleboel informatie.

Laat uiterlijk vrijdag 14 mei een reactie achter bij dit bericht en vermeld waarom jij de ideale testpersoon bent! Jeanine en ik zullen onpartijdig als altijd een winaar kiezen.

10 reacties op “Win Monkey Labs”

 1. Rogier:

  Duurt het filmpje met opzet Pi?

  En ik heb ook een Mac dus ben niet geschikt als testpersoon.

 2. Chip:

  Ja, geweldig! Schrijf mij maar op! Vroegâh heb ik eens een reken spelletje geschreven voor een lagere school. Helaas stukken minder dat deze! (Sch/z)iet er geweldig leuk uit!

 3. Johan:

  Geen wonder dat ADHD wel een volksziekte lijkt...

 4. mwa:

  Completely and utterly ridiculous. And useless.

 5. Telbar:

  Ik ben er wel nieuwsgierig naar. Twee collega's (al wat oudere wiskundemeisjes) hebben het al gespeeld op en info-avond en waren enthousiast. Maar dit was dan wel zowat het eerste "game" dat beide dames ooit speelden, dus ik heb wat voorbehoud bij hun mening. Ik zou dit (als voormalig veel-gamer) maar al te graag eens testen op zijn kwaliteiten!

 6. Sergio:

  Als gediplomeerd game designer, enthousiast gamer en medeontwikkelaar van het vermenigvuldigingsspelletje 9-box (http://www.9-box.net/) denk ik dat ik wel gekwalificeerd ben om een goede review over Monkey Labs te schrijven.

  Het lijkt me leuk om dit spel eens aan een kritische blik te onderwerpen. De video ziet er veelbelovend uit als het gaat om productiekwaliteit. Maar ik ben benieuwd hoe de rekensommen zijn geïntegreerd in de gameplay. Dit blijft voor veel educatieve games het grote struikelblok.

 7. Fred:

  Ik ben niet bepaald een verslaafde gamer, maar begin wel de smaak van eenvoudige computerspelletje te pakken te krijgen (Freecell; eigen ontwerp Mastermind in Excel; semiautomatische oplossing van Sudoku's in Excel; eindeloos experimenteren in Excel om het maximale aantal open kaarten zonder set in het spel Set te vinden.)

  Qua wiskunde al van kinds af aan (ruim 50 jaar intussen) actief met puzzeltjes van een wiskundige aard. Vijf jaar actief als "wiskundedocent" op de Weekendschool, met Tangram, Set, touwpuzzel, veelvlakken enz. Overigens is Monkey Labs niet meteen een kandidaat om op de Weeekendschool in te voeren - we werken nog in "the real world".

  Ik heb het filmpje niet echt bekeken; ik ervaar het liever. Een recensie schrijven lijkt me leuk, en contact met jullie ook!

 8. Wiskundemeisjes » Blog Archive » Winnaar Monkey Labs:

  [...] we twee weken geleden aankondigden mogen we het spel Monkey Labs [...]

 9. Bjorn:

  Volg Monkey Labs op hun sociale netwerksites:
  facebook: http://www.facebook.com/pages/monkeylabs/109033045808077
  ook op twitter: http://twitter.com/monkey_labs
  of netlog: http://nl.netlog.com/monkeylabs

 10. thibeau:

  cool , op school gebruik ik dit spel ook , ik heb een mac book Pro , gaat dit echt alleen op windows `

  groetjes , je wiskundefanaat .

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.