Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Succes voor Nederland op de IMO!


In Nieuws, door Jeanine

Het Nederlandse team behaalde op de Internationale Wiskunde Olympiade (internationaal afgekort als IMO) in Kazachstan maar liefst vijf bronzen medailles en een eervolle vermelding! Dat is een hele prestatie: het is de beste score die Nederland sinds 1987 gehaald heeft, en het is de eerste keer dat alle teamleden iets hebben gewonnen.

logoimo2010

De individuele teamleden behaalden de volgende resultaten:

Harm Campmans (18 jaar, Borne): brons, 17 punten
Guus Berkelmans (16 jaar, Amstelveen): brons, 16 punten
David Kok (17 jaar, Delft): brons, 16 punten
Merlijn Staps (15 jaar, Leusden): brons, 16 punten
Madelon de Kemp (17 jaar, Nijmegen): brons, 15 punten
Daniël Kroes (16 jaar, Woerden): eervolle vermelding, 14 punten

Gefeliciteerd!

De medailleverdeling op de IMO gaat als volgt: de helft van de deelnemers krijgt een medaille, in de verhouding goud : zilver : brons = 1 : 2 : 3. Een eervolle vermelding krijg je als je geen medaille haalt, maar wel een van de opgaven helemaal foutloos opgelost hebt.

Morgen, tijdens de officiële sluitceremonie, zullen de medailles worden uitgereikt. Bovendien krijgt Nederland de olympische vlag overhandigd, want volgend jaar is Nederland gastland voor de IMO! Zie daarvoor ook www.imo2011.nl.

3 reacties op “Succes voor Nederland op de IMO!”

  1. Martine:

    Gefeliciteerd met de superprestatie! Dat is moeilijk te evenaren komend jaar... Ook mijn felicitaties aan de begeleiders! (Birgit en Quintijn?)

  2. Wieke:

    Vanaf een zijlijn heb ik gezien hoe zowel deelnemers als trainers zich hier een jaar lang keihard voor ingezet hebben. Fantastisch dat dit met zo'n mooi resultaat beloond wordt! Gefeliciteerd!

  3. Tom Koornwinder:

    Voorafgaand aan de wedstrijd hebben het Nederlandse en Nieuwzeelandse team samen een trainingsweek in Kazachstan gehad. Daarom is er op het Nieuwzeelandse weblog http://www.nzamt.org.nz/nzimo/2010/07/ ook veel foto-aandacht voor de Nederlandse deelnemers en teamleiders.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.