Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Slangen en trappen


In Filmpjes, door Ionica

Josh Fraser legt in onderstaand filmpje scherp en grappig uit waarom veel van onze angsten statistisch gezien onterecht zijn. Meer mensen gaan dood doordat ze van een trap vallen dan doordat ze door een slang gebeten worden. Toch zijn slangen veel enger dan trappen. Zoals Fraser zegt: "But who are we to let statistics get in the way of our fears?"Met dank aan Willem-Jan voor de tip.

4 reacties op “Slangen en trappen”

 1. Tweets die vermelden Wiskundemeisjes » Blog Archive » Slangen en trappen -- Topsy.com:

  [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Michel van Ast, Kai Bakker. Kai Bakker heeft gezegd: @testtestest Slangen en trappen http://dlvr.it/63s1q [...]

 2. Sjoerd Visscher:

  Volgens mij worden de statistieken hier een beetje misbruikt. Natuurlijk is het aantal doden per jaar door een ongeluk met een trap groter dan het aantal doden door een slangenbeet. Maar als je dat deelt door het aantal maal dat iemand op een trap loopt resp. het aantal maal dat iemand een slang tegenkomt, zal de angst voor slangen weldegelijk terecht blijken.

  Tenzij je ook bang bent om door een slang gebeten te worden als er geen slang in de buurt is.

 3. Koen:

  @ Sjoerd
  Inderdaad, die gast doet suf en kijkt alleen naar totale aantallen slachtoffers van trappen en slangen, wat natuurlijk onzin is. Je wilt weten hoe gevaarlijk een ontmoeting is, en een slang ontmoeten is nou eenmaal gevaarlijker dan een trap.

  En omdat 1 xkcd meer zegt dan honderd woorden:
  http://www.xkcd.com/795/

 4. Eric:

  Jongens, stop eens een beetje humor in jullie vergelijkingen. Lighten up.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.