Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Weggeefactie: Vallende kwartjes


In Algemeen,Leestip,Nieuws, door Jeanine

Ja, beste lezers, we zijn echt gestopt. Heel incidenteel, bij hoge uitzondering, komt er echter iets zo bijzonders langs dat we het toch even onder de aandacht moeten brengen (zeker als het over onszelf gaat, natuurlijk).

Vallende_kwartjes

Vandaag komt een bijzonder boek uit: Ionica heeft samen met Bas Haring een bloemlezing gemaakt met een heleboel fragmenten waarin wetenschappelijke ideeën op een uitzonderlijk heldere manier worden uitgelegd. De titel is dan ook "Vallende kwartjes". Een must voor iedere liefhebber van wetenschap. Hier kun je een interview met Ionica lezen over het boek.

En het goede nieuws is: we mogen van de uitgever drie exemplaren verloten onder onze lezers! De procedure werkt als vanouds: laat een reactie achter bij dit bericht waarin je omschrijft waarom je dit boek graag zou willen hebben. Noem bijvoorbeeld een kwartje dat op een bepaald moment eindelijk viel, of juist een wetenschappelijk idee waar je nog steeds helemaal niets van begrijpt, omdat niemand het goed kan uitleggen. Je kunt reageren tot 30 november en dan zwengel ik de randomgenerator aan om de drie geluksvogels te selecteren. En als je niet gewonnen hebt, is er nog net genoeg tijd om het alsnog op je verlanglijstje voor sinterklaas te zetten!

115 reacties op “Weggeefactie: Vallende kwartjes”

 1. Zwaantje:

  Lijkt me leuk.

 2. digibert:

  laat het kwartje mijn kant maar oprollen.

 3. Koen:

  om de blits te maken op verjaardagen en partijen.

 4. Martijn:

  Lijkt mij leuk

 5. Bart:

  Ik hoop dat het boekje mij helpt om ogenschijnlijk ingewikkelde zaken eenvoudiger te maken voor mijn kinderen (en natuurlijk ook omdat ik stiekem een crush voor de meisjes heb).

 6. Robbert:

  Ik zou graag het boek willen krijgen omdat ik er van overtuigd ben dat ook de moeilijkste dingen in de wetenschap voor een leek te begrijpen zijn indien de essentie ervan helder wordt uitgelegd. Het bos door de bomen kunnen zien zeg maar. En voor zover dit relevant mocht zijn ben ik iemand die haast niks concreet van wiskunde weet op dit moment. Ik sta te trappelen om opnieuw overtuigd te worden in mijn geloof, door jullie boek!

 7. Joek:

  Wat een ongelooglijk lange inzendtermijn, nu kan ik ook meedingen en dat doe ik graag.

 8. Desiree:

  Op de valreep ding ik graag ook nog mee. Iemand die bij mij altijd kwartjes laat vallen is Marcus du Sautoy. Wat is die man ongelooflijk goed in het begrijpelijk en leuk maken van wiskunde! Groepentheorie, Rieman-Zeta-functie, hij maakt het allemaal glashelder en een plezier om naar te luisteren.

 9. Anneloes:

  Kwartjes bestaan toch niet meer?

 10. Joke:

  Word ik blij van!

 11. Martine:

  Ben ik nog op tijd? Ik vind dit wel een leuk afscheidscadeautje van jullie... :)

 12. Dirk D.:

  Een vulgariserend boek over wetenschap is zeer welkom.(Hopelijk valt mijn kwartje niet te laat.)

 13. Aad:

  Ja, ik wil ook het kwartje van Kok terughebben!

 14. Martijn:

  @Aad: helaas, eens gestolen, blijft gestolen; maar voor een kwartje houd ik me aanbevolen

 15. Heleen:

  Als ik niet een exemplaar via deze loting tref ga ik een kansje wagen door 'm voor mijn verjaardag te vragen...

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.