Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundemoppen


In Grapjes, door wiskundemeisjes

Op een zeker internetforum vonden we een paar leuke wiskundemoppen. Dus nu ook voor jullie, als aangenaam vertier voor een donker weekend in december.

Worteltjestaart
-1 komt bij de bakker. Hij vraagt: "Heeft u ook worteltaart?" "Nee," is het antwoord. De volgende dag probeert -1 het nog een keer: "Heeft u ook worteltaart?" en weer is het antwoord "Nee." De bakker vindt het wel zielig dat hij steeds geen worteltaart in huis had, dus hij bakt een worteltaart. En inderdaad komt -1 de volgende dag weer bij de bakker met de vraag: "Heeft u ook worteltaart?", waarop de bakker ditmaal: "Ja hoor!" antwoordt. Waarop -1 roept: "iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!"

worteltjestaart

Statistiek
Vraagt de ene wiskundige aan de andere: "Ken je die nieuwste mop over statistiek al?" Zegt de ander: "Waarschijnlijk wel."

Boze differentiaal
4 en ex lopen door een vectorruimte als ze daar de boze differentiaaloperator tegenkomen. "Ga uit mijn weg, of ik differentieer jullie!" 4 duikt een steegje in, maar ex is niet bang en blijft dapper staan. *p00f* en weg is ex. "Gnagna!" lacht de differentiaaloperator, "ik ben d/dy."

(Jeanine)