Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Systeemfout


In Filmpjes, door Ionica

Onze collega Sierk kwam met een grappig filmpje. Voor jullie zeggen dat dit geen wiskunde is: hij zag dit filmpje tijdens de landelijke PhD-day for Mathematicians afgelopen vrijdag. Jurjen Bos sprak daar over het kraken van RFID chips. Bos liet tijdens zijn voordracht zien dat het systeem van de McDrive wel heel eenvoudig te kraken is...5 reacties op “Systeemfout”

 1. Erwin Kuipers:

  Grappig, maar het blijft natuurlijk wel stelen.

 2. henkbovekerk.nl:

  Leuk! Stelen van McDonalds is goed voor de maatschappij, er zou meer gestolen moeten worden. Eigendom is diefstal, dus eigenlijk wordt er al heel veel gestolen, maar stelen van MacDonalds is eigenlijk een protest tegen globalisering en daarom toegestaan. Kijk ook op mijn website, http://www.henkbovekerk.nl, want het is de beste.

 3. Ionica:

  Ooooh...ik ben natuurlijk een heel braaf meisje. Ik was vooral verbaasd dat er zo'n domme fout in het systeem van McDonalds zat en wilde niemand aanmoedigen om te gaan stelen. Zou McDonals inmiddels niet op kentekens letten ofzo?

 4. Marco:

  Het lijkt erop dat het "systeem" gewoon gebaseerd is op wederzijds vertrouwen tussen het bedrijf en zijn klanten. Sinds wanneer is vertrouwen een "domme fout"?

 5. Lennart:

  Wat heeft dit te maken met het kraken van RFID chips? Dit is gewoon gebruik maken van de slechte communicatie tussen kassière en de afgever...daar hoef je geen chip voor te kraken. En ik denk dat de Mcdonalds je kenteken idd filmt...En Henk denk je dat het stelen van de Mcdonalds gaat helpen? Wel een heel zwak excuus om een hele goedkope maaltijd te stelen..

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.