Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Wiskundecompetitie


In Puzzels, door Ionica

Wild about math en blinkdagger organiseren een nieuwe wiskundecompetitie onder de naam Monday Math Madness. Elke eerste maandag van de maand staat er een puzzel op Wild about math, elke derde maandag van de maand eentje op blinkdagger. Vorige week werd de eerste puzzel gepost, met daarbij uitleg over de spelregels. Deze opgave zou over de wiskundemeisjes kunnen gaan:

A popular blog has just three categories: brilliant, insightful, and clever. Every blog post belongs to exactly one of the three categories and the category for each post is selected at random. What is the probability of reading at least one post from each category if a reader reads exactly five posts?

De winnaar krijgt een waardebon van 10 dollar voor Amazon, later in de competitie hopen de blogs wiskundeboeken, puzzels en spelletjes te kunnen uitdelen.

Ingenieurs doen ook wiskunde

Wat mij trouwens opviel is dat sommige dingen blijkbaar overal hetzelfde gaan. De schrijver van Wild about math is zogenaamd verbaasd dat de matlab-freaks/ingenieurs van blinkdagger ook wiskunde hebben gehad. En ik maar denken dat het typisch Nederlands was om te beweren dat op technische universiteiten geen wiskunde wordt gedaan...