Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Algoritmen alom


In Uitjes, door Ionica

In 1959 publiceerde Edsger W. Dijkstra zijn kortste-padalgoritme, een efficiënt rekenrecept om de snelste route van A naar B op een kaart te berekenen. Nu, vijftig jaar later, zijn algoritmen niet meer weg te denken uit ons leven. We hebben ze nodig om veilig te pinnen, om de trein op tijd te laten rijden en om DNA van muis en mens met elkaar te vergelijken. Het Nederlandse wiskundecluster DIAMANT organiseert een publieksmiddag over zulke algoritmen. Iedereen is welkom!

De sprekers komen uit verschillende vakgebieden: Niko Beerenwinkel spreekt over algoritmen in de biologie, Edward Schaefer over algoritmen in de cryptologie en Alexander Schrijver over de algoritmen achter het Nederlandse spoorboekje.

Kortom: biologen, wiskundigen, boeren, informatici en buitenlui, spoed u allen op zaterdag 18 april 2009 naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Voor 5 euro wordt u vanaf 13 uur 's middags vermaakt. Meer informatie en een aanmeldingsformulier staan op de site van Algoritmen alom.

ps Ik kom er tot mijn eigen verbazing achter dat we hier nog nooit iets over Edsger W. Dijkstra hebben geschreven. Dat zal ik binnenkort rechtzetten!