Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Zilver en brons voor Nederlandse team


In Nieuws, door Jeanine

Het Nederlandse team heeft op de Internationale Wiskunde Olympiade in Bremen twee medailles in de wacht gesleept: een zilveren en een bronzen. Twee andere teamleden kregen een eervolle vermelding.

Nederland is met 79 punten 47ste geworden in het officieuze landenklassement. Winnaar is China, gevolgd door Japan en Rusland. In totaal namen 565 leerlingen uit 104 verschillende landen deel aan deze olympiade.

De individuele uitslagen van de Nederlandse deelnemers zijn als volgt:

Wouter Berkelmans (18 jaar, Amstelveen): ZILVER, 24 punten
Raymond van Bommel (17 jaar,Hoofddorp): BRONS, 21 punten
David Kok (16 jaar, Delft): EERVOLLE VERMELDING, 11 punten
Harm Campmans (17 jaar, Borne): EERVOLLE VERMELDING, 9 punten
Saskia Chambille (18 jaar, De Meern): 9 punten
Maarten Roelofsma (18 jaar, Apeldoorn): 5 punten

Gefeliciteerd!

De Internationale Wiskunde Olympiade wordt jaarlijks georganiseerd, telkens door een ander land. Aan deze wedstrijd doen getalenteerde leerlingen mee uit ca. honderd landen. De deelnemers krijgen zes moeilijke wiskundige vraagstukken voorgelegd die ze individueel moeten oplossen. Ze kunnen daarmee in totaal 42 punten scoren (zeven punten per opgave). De helft van de deelnemers krijgt een medaille: brons, zilver of goud in de verhouding 3:2:1. De deelnemers die geen medaille halen maar wel een van de opgaven foutloos oplossen, krijgen een eervolle vermelding. De wedstrijd kent in feite alleen individuele winnaars, maar natuurlijk wordt er ook een officieus landenklassement gemaakt. In 2011 vindt de Internationale Wiskunde Olympiade in Nederland plaats.

Wie benieuwd is welke problemen de leerlingen voor hun neus kregen kan zelf de
opgaven bekijken. (De pdf is moeilijk leesbaar, maar met een beetje inzoomen lukte het mij wel; de Engelse versie is beter te lezen.)

Voor wie meer wil weten over de deelnemers: dit weekend stond Maarten Roelofsma in de NRC, eerder al stond Raymond van Bommel in het Witte Weekblad en David Kok in het AD.