Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Twente-Academy wint SIGMA-prijs


In Nieuws, door Ionica

De SIGMA-prijs 2009 voor succesvolle projecten die bijdragen aan een verbeterde aansluiting op het gebied van wiskundeonderwijs is afgelopen zaterdag uitgereikt op de studiedag van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Deze drie genomineerden presenteerden daar hun project:

  1. Intelligente Feedback (Open Universiteit Nederland in samenwerking met een aantal universiteiten)
  2. Maple TA (Hogeschool van Amsterdam)
  3. Twente Academy (Universiteit Twente)

Helaas kon ik er zaterdag niet bij zijn, maar ik had daarvoor als jurylid wel al alle voorstellen op papier beoordeeld. De drie projecten lagen qua kwaliteit dicht bij elkaar. Uit het juryrapport door juryvoorzitter Roel van Asselt: "Het bleek lastig om de fraaie appels en prachtige peren met elkaar te vergelijken." Uiteindelijk won Twente Academy, dat op allerlei manieren probeert de aansluiting tussen VWO en universiteit te verbeteren. Uit het juryrapport: "Doorslaggevend was het principe “voor en door studenten”, wat wijst op betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de VWO-leerling voor de eigen leerloopbaan en van de betrokkenheid van WO-studenten bij het aantrekkelijk maken van (ondermeer) een wiskundestudie."


De blije winnaars: Joyce Boijmans, Lina Baranowski en Dzanella Tihic.

Drie blije winnaars: Joyce Boijmans, Lina Baranowski en Dzanella Tihic.


De wiskundemeisjes feliciteren iedereen van Twente Academy van harte en we hopen dat jullie nog heel veel leerlingen enthousiast mogen maken!