Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Waarom je vrienden meer vrienden hebben dan jij


In Algemeen,Filmpjes, door Ionica

In het project Rabbitart on the move stuurt mijn vriendin Liset van Dommelen houten kunstkonijnen de hele wereld over. Ze vraagt mensen om het konijn mee te nemen op een uitje en daar een foto van naar haar te sturen. Er zwerven al heel wat konijnen rond!


Een konijn op weg naar Georgië

Een konijn op weg naar Georgië


Liset, ook bekend als de filmster van Wiskundige zoekt vrouw, vroeg mij om voor dit project iets te vertellen over wiskunde - met een konijn op mijn rug. Omdat het project Rabbitart on the move gaat over menselijke connecties, leek het me leuk om iets te doen met sociale netwerken. Jeanine tipte me over het artikel Why your friends have more friends than you do (pdf).

Hier zie je het filmpje (het is in het Engels, zodat de konijnenliefhebbers in Georgië en Japan het ook kunnen volgen).6 reacties op “Waarom je vrienden meer vrienden hebben dan jij”

 1. Martine:

  Dit doet me een beetje denken aan eens stukje uit mijn lievelingsfilm: Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, waarin een tuinkabouter op wereldreis gaat... Een aanrader!

 2. Ed:

  Great transparent explanation. Even I can understand it. The only thing I don't understand; How did you know about al my friends?

  Ed.

 3. HalveWiskundige:

  Ik heb dit filmpje aan mijn enige vriend laten zien. Die was er meteen erg enthousiast over. Hij wil dat zijn tweehonderd beste vrienden het ook zien!

 4. liset van Dommelen:

  Ha die Ioon,

  je moet er misschien op wachten tot ik naar Zweden ben geweest, maar er hebben inmiddels bijna 600 mensen naar je filmpje gekeken in 5 dagen. Een top prestatie.
  Tijd dus om een gouden konijn te maken, weer eens wat anders als een beer of kalf.
  Heb me gisteren onsterfelijk gemaakt bij de huisgenoten van mijn neefje door, door de intercom te roepen dat mijn konijn niet door de brievenbus kon of ze de deur even open wilden maken. De jongen die mij aanhoorde had het idee dat er een onwijze mafkees voor de deur stond.

 5. pimvantend:

  Een bewijs door 1 voorbeeld.

 6. Ionica:

  Het filmpje is geen wetenschappelijke publicatie! Ik denk dat een voorbeeld in zo'n kort filmpje beter werkt dan een algemeen bewijs. Het bewijs zelf staat wél in het artikel waarnaar ik verwijs.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.