Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Sikkepit - creatieve wiskunde voor basisschoolleerlingen


In Onderwijs, door Ionica


Logo Sikkepit-150

Sommige leerlingen snappen op de basisschool geen sikkepit van wiskunde, anderen kunnen juist wel een extra uitdaging gebruiken. Voor die tweede groep leerlingen biedt Sikkepit een schat aan verrijkingsstof.

Initiatiefneemster Jantine Bloemhof geeft al jaren op verschillende basisscholen plusklassen met deze extra materialen. De plusklassen zijn een groot succes en meer scholen willen graag aan de slag met plusklassen. Helaas kan Jantine niet op alle scholen komen, daarom maakte ze uitdagende lesmaterialen waarmee scholen zelf aan de slag kunnen. Groep 3 kan losgaan met logische puzzels, groep 5 kan zich storten op magische vierkanten en voor groep zeven zijn er onder andere kaleidocycles.

Je kunt Jantine ook huren voor een eenmalige workshop.

4 reacties op “Sikkepit - creatieve wiskunde voor basisschoolleerlingen”

 1. Jeanine:

  Wat een leuk logo! En die kaleidocycles zien er ook heel mooi uit.

 2. Anke, bs DeHorizon:

  De puzzels en werkbladen worden bij ons op school heel veel gebruikt. De kids zijn heel enthousiast. Zelfs de juf moet af en toe goed nadenken als de kids met vragen komen!!

 3. Josefien en Daniëlle:

  Beste lezers,
  Wij zijn twee meisjes uit de plusklas groep 8.
  De plusklas duurt 1 uur, en is 1 keer in de week.
  We werken vooral veel met figuren. We vinden het heel leuk en maken af en toe ook bouwplaten. We hebben al een aantal wisschriften gehad bijvoorbeeld over Escher. en over geheimschrift. We zijn nu bezig met fractals. We hadden ook een keer een wedstrijd. Het ging over wie de mooiste Escher tekening kon maken. Die hadden wij gewonnen. We wonnen toen een reisje naar het Eschermuseum.
  We moeten in de klas ook huiswerk maken dat is soms wel moeilijk. Jantine neemt ook vaak spullen mee en geeft ons soms webadressen waar leuke en wiskundige dingen te vinden zijn. Er zitten best veel kinderen uit onze klas in de plusklas. We krijgen soms ook knutsel opdrachten en moeten dan bijvoorbeeld een klok ontwerpen, of zoals we al verteld hadden een Eschertekening. We zijn vaak de hele les bezig maar houden ook wel eens tijd over voor een rekenspelletje.
  Kortom we vinden het super leuk en interessant in de plusklas!
  Groet Josefien en Daniëlle

 4. Carla bs De Horizon:

  De kinderen die in de plusklas zitten zijn allemaal erg enthousiast. De stof die gebruikt wordt is uitdagend.Het materiaal wordt veel in de klas gebruikt.

Plaats een reactie


Je kunt LaTeX gebruiken in je reactie.
Gelieve antwoorden op puzzels tussen [SPOILER] en [/SPOILER] te plaatsen.