Wiskundemeisjes

Ionica & Jeanine
 
Slik Internetbureau Rotterdam Internetbureau Rotterdam  • Laatste Reacties

Categorieën

Archief

Huygens en de muzen


In Uitjes, door Jeanine

Vincent Icke heeft besloten dat hij zijn nieuwe boek, De ruimte van Christiaan Huygens, graag aan ons, de wiskundemeisjes, wil aanbieden. Leuk! Dat zal gebeuren op zondag 16 mei om 15.00 uur, in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

ickehuygens

Er is een leuk programma: Vincent Icke zal vertellen over Huygens, en wij zullen iets vertellen over spelletjes:

Christiaan Huygens was veel meer dan een uitzonderlijk geniale wetenschapper. Niet alleen Urania, de muze van de sterrenkunde, maar ook alle acht andere muzen vonden in hem een trouwe en begaafde leerling. In zijn boek De ruimte van Christiaan Huygens (Historische Uitgeverij) laat Vincent Icke zien hoe natuurwetenschap in de werken van Huygens zelfs met de muze der tragedie in aanraking komt. Zijn verhaal deze middag zal daar ook over gaan. Bij deze gelegenheid wordt het boek aangeboden aan twee 21ste eeuwse muzen, de Wiskundemeisjes Ionica Smeets & Jeanine Daems. Zij zullen de bezoekers een speelse kant van de wiskunde laten zien.

Hier kun je alle informatie vinden.

En wat leuk is voor jullie: wij mogen één van onze lezers blij maken met twee gratis kaartjes! Als je belangstelling hebt: schrijf uiterlijk aanstaande maandag een reactie waarin je vertelt wie jouw muze(n) is/zijn, en we zullen de beroemde randomgenerator van www.random.org aanzwengelen om een winnaar te kiezen.